Ficat cu orez brun

Printeaza

Ficat cu orez brun din: ficat, ceapa, unt, orez, condimente. Ficatul contine mult mai multe vitamine si minerale decât majoritatea fructelor si legumelor. Poti folosi orice ficat iti place. Ficatul de vită este mai bogat în nutrienti.

retete

Ingrediente pentru o portie:

  • 150g ficat
  • 1 ceapă
  • 2 lingurite de unt
  • 50g orez
  • condimente, optional pentru orez: legume si ciuperci

 

Mod de preparare:

În cazul orezului brun proportia este de 100 de grame de orez la 250 de ml de apă. Orezul se pune la fiert împreună cu apa i sarea, la foc mare.

În momentul în care apa începe să fiarbă, vasul se acoperă si focul se dă mic.

Orezul simplu preparat prin fierbere cu apă i sare este excelent în combinatie cu legume călite cu o lingurită de unt i putină apă (practic se combină cu orice fel de legume sau combinatii de legume și ciuperci).

Legumele călite separat se adaugă peste orezul fiert.

Ficatul se pregateste asa: Căleste ceapa în unt un strop de apă câteva minute, până când ceapa devine translucidă, nu prăjită, arsă.

Adaugă ficatul, pui capacul i îl lasi sa se pătrundă. Trebuie întors de două trei ori.

 

 

Ficat cu orez brun:

  • Calorii: 459
  • Proteine: 29g
  • Grăsimi: 16g
  • Carbohidrati: 47g

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.