Ficat de gasca prajit

Printeaza

Ficat de gasca prajit din: ficat de gasca, grasime de gasca, usturoi, lapte, cimbru, sare, piper, boia de ardei.

Ingrediente:Ficat de gasca prajit

  • 1 ficat mai mare de gasca
  • grasimea din zona abdominala a gastii
  • 500 ml lapte
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 crenguta cimbru
  • sare
  • piper
  • boia de ardei

 

Mod de preparare:

Speli ficatul, îl aşezi într-un vas cu lapte rece şi-l acoperi. Adaugi 2 linguriţe de sare, cimbrul, usturoiul curăţat şi feliat. Acoperi din nou vasul şi-l laşi peste noapte în frigider. A doua zi, grăsimea de gâscă o tai bucăţi mici, iar jumătate o aşezi într-o cratiţă mai adâncă.

Peste acestea pui ficatul şi-l acoperi cu restul de grăsime. Torni peste el şi laptele, acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă la foc mic. La început laptele se brânzeşte puţin, apoi parcă se topeşte în grăsimea topită, iar ce rămâne se ridică deasupra. Ficatul se fierbe practic în grăsime.

Il scoţi pe o farfurie, să se scurgă. Cu ajutorul unui polonic separi untura din oală de zeama rămasă. Feliezi ficatul, îl condimentezi cu sare, piper şi boia. Cu untura rămasă stropeşti garnitura servită cu feliile de ficat.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.