Ficat de gaina cu penne

Printeaza

Ficat de gaina cu penne din: ficatei de pui, penne, ceapa, usturoi, unt, portocala, dafin, vin, pasta de tomate, smantana.

Ingrediente:Ficat de gaina cu penne

  • 350 g ficăţei de pui
  • 500 g penne, 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi, 50 g unt
  • 2 linguri de coajă rasă de portocală netratată
  • 2 foi de dafin 120 ml vin roşu
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 2 linguri de smântână dulce

 

Mod de preparare:

Se spală ficăţeii şi se îndepărtează tendoanele şi ţesuturile conjunctive. Fiecare ficăţel se împarte în bucăţi potrivite.

Pastele se fierb al dente în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Se lasă la scurs şi se păstrează la cald. Ceapa şi usturoiul se curăţă, apoi ceapa se taie cubuleţe.

Se topeşte untul într-o tigaie, apoi se căleşte ceapa până seînmoaie. Se adaugă usturoiul zdrobit,
ficăţeii, coaja de portocală şi foile de dafin, după care se prăjesc toate ingredientele 3 minute, amestecând continuu.

Se scot ficăţeii şi se adaugă în tigaie vinul roşu, pasta de tomate şi smântână. Sosul se lasă la clocotit pâna scade şi se îngroaşă.

Se scot foile de dafin. După aceea se pun înapoi ficăţeii în tigaie şi se încălzesc rapid. Se condimentează după gust cu sare şi piper din râşniţă. Setoarna sosul peste paste şi se servesc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.