Fettuccine cu piept de pui şi busuioc
PrinteazaFettuccine cu piept de pui şi busuioc din: piept de pui, mustar, piper, sare, unt, vin alb, smantana, patrunjel si busuioc verde.
- 1 piept de pui mediu
- paste fettuccine
- 2 linguri mustar frantuzesc
- piper
- sare
- 50 g unt (margarina, ulei)
- 1/2 pahar vin alb sec
- 100 g smantana
- patrunjel si busuioc verde
Mod de preparare:
Tai pieptul de pui felii subţiri şi le amesteci cu muştarul, un praf de sare şi piper. Laşi la macerat timp de 10 minute, apoi le prăjeşti în unt, margarină sau ulei. Scoţi feliile de pui rumenite şi, în aceiaşi tigaie, imediat, pui 1/2 de pahar de vin alb şi smântână.
Faci un sos, adaugi pătrunjel fin tocat şi puiul. Mai laşi pe foc domol încă 5 minute, să se pătrundă aromele. Fierbi pastele în apa clocotită cu sare, le scoţi când sunt al dente şi le treci printr-un jet de apă rece. Apoi le adaugi în tigaia cu sos. Serveşti pastele aşa: Pe un platou elegant, presărând deasupra busuioc verde tocat mărunt.
Fettuccine cu piept de pui şi busuioc
Pofta buna!