Fasole picanta la borcan
PrinteazaFasole picanta la borcan din: fasole verde, usturoi, ghimbir, piper, sare, boabe de mustar.
- 500 g fasole verde păstăi fideluţă
- 4-5 căţei usturoi
- boabe de piper
- 1 cm ghimbir (opţional)
- cimbru uscat (opţional)
- boabe muştar negru
- sare neiodată
Mod de preparare:
Borcanele se vor umple cu apă, apoi se varsă într-un recipient mai mare; se măsoară cantitatea de apa şi se adaugă sare (1 lingură cu varf sare neiodată la 1 l apă); se înfierbânta apa şi se amestecă, să se dizolve sarea/şi se lasă la răcit.
Se sterilizează borcanele şi se menţin calde.
Se curăţa usturoiul şi se taie rondele. Ghimbirul se curăţă şi se taie cubuleţe sau se rade pe râzătoare. Păstăile se taie la lungimea borcanelor alese. Se aşază păstăile în borcane, strecurând printre ele condimentele; păstăile trebuie să stea fixe în borcane.
Se toarnă saramura şi se înşurubează capacele, într-un vas încăpător se aşază un şervet de bucătărie, se aşază borcanele şi se toarnă apă până la capace.
Se fierb la foc mic 15 minute din momentul în care apa începe să fiarbă.
Pofta buna!
