Fasole patata

Printeaza

Fasole patata. Acest soi de fasole provine din Africa, dar se cultivă în prezent în numeroase ţări din lumea întreagă.

Fasolea pătată a ajuns în Statele Unite, traversând Indiile de Vest, iar astăzi joacă un rol special în bucătăria specifică regiunilor sudice ale Americii.

După Războiul de Secesiune american, cunoscutul agronom George Washington Carver a încurajat plantarea acestui soi de fasole pentru a revalorifica terenurile agricole distruse de plantataţiile de bumbac.

Acest aliment modest şi săţios a devenit în anii ’60 una dintre mâncărurile de suflet ale americanilor.

Aşa cum curcanul fript este nelipsit de Ziua Recunoştinţei, fasolea pătată face parte din tradiţia de Anul Nou, cei din sud fiind convinşi că le aduce noroc.

Se spune că această tradiţie datează din perioada Războiului de Secesiune, când trupele federale aflate sub comanda generalului Sherman, nu s-au atins de fasolea cu pată neagră în timpul campaniilor lor de devastare a câmpurilor, crezând că este folosită ca plantă furajeră.

Numeroşi locuitori din sud au supravieţuit datorită acestei confuzii şi omagiază această plantă modestă şi astăzi, după aproape 150 de ani.

 

Fasole patata

Fasole patata

 

 

 

 

 

 

 

poate te intereseaza si:

retete

Fasole verde – beneficii pentru sanatate si retete

Fasole verde – beneficii pentru sanatate si retete. Fasolea verde, cunoscută și sub denumirea de fasole verde, este o legumă populară și sănătoasă, bogată în nutrienți și beneficii pentru sănătate. Iată câteva aspecte importante despre beneficiile pentru sănătate ale fasolei verzi: Valoare nutritivă: Fasolea verde este o sursă excelentă de nutrienți esențiali, cum ar fi […]

 

retete

Fasole – Beneficii pentru sanatate si retete

Fasole – Beneficii pentru sanatate si retete. Fasolea este o leguminoasă care are o serie de beneficii pentru sănătate datorită conținutului său nutritiv bogat. Există diferite tipuri de fasole, cum ar fi fasolea neagră, fasolea roșie, fasolea albă, fasolea pinto și multe altele. Bogată în nutrienți: Este o sursă excelentă de proteine, fibre alimentare, fier, […]

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.