Dovleac umplut cu legume asortate

Printeaza

Dovleac umplut cu legume asortate din: ciuperci, dovleac, ceapa, ardei, morcovi, patrunjel, dafin, sare, piper, boia, faina, ulei, marar, vin.

Ingrediente:Dovleac umplut cu legume asortate

  • un dovleac de 1,5-2 kg
  • 500 g ciuperci champignon
  • 2 cepe rosii
  • 1 ardei roşu mare
  • 2-3 morcovi
  • 1 rădăcină mică de pătrunjel
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 1 lingură făină
  • 100 ml ulei mărar verde
  • 1 păhărel vin alb

 

Mod de preparare:

Se spală dovleacul, se taie un capac la partea de sus, se curăţă de seminţe şi de o parte din miez cu ajutorul unei linguri. Se unge în interior cu ulei, se pune un praf de sare şi un praf de piper, apoi se dă la cuptor pentru 30 de minute, să se coacă alături de capac.

Intre timp se curăţă zarzavatul: ceapa se taie solzişori, ardeiul cubuleţe, morcovul şi pătrunjelul cuburi mici, miezul de dovleac scos se taie şi el în cubuleţe şi ciupercile se feliază.

Se încinge un strop de ulei şi se căleşte tot zarzavatul până se înmoaie, apoi se potriveşte de sare şi piper. Se adaugă şi păhărelul de vin şi se lasă să se evapore puţin. Se desfac făina şi boiaua cu 100 ml apă rece şi se adaugă peste legumele din tigaie. Se mai lasă pe foc 5 min.

Se scoate dovleacul din cuptor şi se toarnă în el zarzavatul din tigaie; se adaugă şi 2 foi de dafin, apoi se dă la cuptor pentru 20 de minute. Se scoate dovleacul din cuptor, se acoperă cu căpăcelul şi se poate servi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.