Dorada cu sos de capere
PrinteazaDorada cu sos de capere din: dorada, lamaie, ulei de masline, sare, piper, ierburi aromatice.
- o doradă regală proaspătă
- o lămâie
- ulei de măsline
- sare
- piper
- ierburi aromatice (oregano. cimbru, busuioc)
- Pentru sos:
- 30 g făină
- 150 g smântână
- 50 g capere
- 100 ml ulei
- un pahar apă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală peştele, se condimentează cu ierburi aromatice. Se unge o tavă cu ulei de măsline, se aşază doradă şl se lasă în cuptor timp de 25 de minute. Separat sa face un sos de capere astfel: în ulei se pune făina, se amestecă şl se toarnă apă, amestecând continuu pentru a nu se face cocoloaşe.
Se lasă cinci minute pe foc pentru a se îngroşa. Se adaugă sare şi piper. In loc de apă se poate folosi supă de cârne sau vin alb.
Se serveşte cald, alături de doradă.
Dorada cu sos de capere
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/dorada-cu-sos-de-capere html