Despre Maghiran

O planta aromatica inrudita cu menta, maghiranul nu trebuie folosit numai in bucatarie, ci si pentru alinarea problemelor de sanatate. Este un bun antiseptic, antiviral, antibacterian si calmeaza tusea. Incalzeste corpul si te ajuta sa elimini microorganismele daunatoare. Nu se recomanda sa-l folosesti daca ai deja febra mare. Uleiul de maghiran este un analgezic natural […]

Usturoiul (un adevarat medicament)

Usturoiul (un adevarat medicament): Natura ne-a pus la îndemână două legume încărcate cu vitamine care deţin recordul binefacerii: usturoiul si ceapa. Proprietăţile nutritive ale usturoiului şi cepei sunt marcate în special de prezenţa unor importante cantităţi de vitamine, mai ales A, B1, B2, C şi a unor substanţe minerale utile printre care: fosfor, sulf, potasiu, […]

Despre Angelica

Planta cu nume de ingerc si insusiri magice, dupa cum se spune in popor, nu-i deloc blanda sau diafana cand vine vorba de luptat cu boli de tot felul. Radacina este cea cu utilizari medicinale, datorita uleiurilor volatile si principiilor amare pe care le contine. Ceaiul de angelica e un remediu cunoscut mai ales pentru […]

Energizant cu hrean

Despre Bauturile energizante

Băuturile energizante sunt foarte populare, mai ales printre tineri, fiind considerate drept un scut în fața oboselii și extenuării. În timp ce unele persoane le consumă pentru efectele lor revitalizante, din dorința de a rezista stresului și solicitării de la școală sau serviciu, altele includ băuturile energizante în cocktail-uri alcoolice sau le consumă pentru a se simți activi, […]

Cura cu mere

Cura cu mere Mic dejun: 400-600g mere Pranz: 500- 000g mere 6-10 nuci fara pielita maronie 50-1OOg branza de vaci 30-40g miere 30-40g grau incoltit 1 galbenus crud Ingredientele pentru masa de pranz se pot consuma separat sau se amesteca. Cina: 500-800g mere ceai de macese Dupa 3 saptamani in care se respecta acest regim […]

Remedii pentru raceala si gripa

Băile călduţe, supa de pui, ceaiul îndulcit cu miere, suplimentele alimentare, ibuprofenul şi paracetamolul pot fi aliaţi de nădejde în lupta cu gripa sau răceala în stadii uşoare. Cum distingi răceala de gripă Pentru a putea distinge între o viroză şi o gripă trebuie să ştiţi că prima debutează gradual, febra nu depăşeşte 39 de […]

Ridichi de lună umplute

Suc de ridiche-neagra pentru tuse

Nimic nu vindeca mai repede tusea decat urmatoarea reteta straveche: tai o ridiche-neagra in doua si scobesti cu linguriţa. Pui in fiecare scobitura zahar sau miere si lasi cateva ore. Sucul format face sa dispara tusea in maximum 2-3 zile. Ridichea-neagra, bogata in vitamina C, folat, potasiu si zinc, este folosita in medicina pentru tratarea […]

Despre Eucalipt

Calitatile eucaliptului seamana cu ale mentei. Ambele improspateaza si purifica aerul din casa daca le folosesti intr-un aromatizor si sunt benefice daca ai probleme cu respiratia sau esti predispusa la raceli. E util in caz de guturai, bronsita si alte afectiuni care presupun dureri in gat si nas infundat. Ceaiul se prepara dintr-o lingurita cu […]

Despre Propolis

Produsele stupului sunt foarte eficiente in caz de gripa sau viroze respiratorii. Mierea poti s-o adaugi in fiecare ceai sau s-o mananci ca atare (cateva lingurite pe zi, daca nu suferi de diabet), iar propolisul, antibacterian si antiviral puternic, este ideal in special pentru a tine departe durerile in gat. In cantitati mari si pe […]

Ginsengul, un remediu impotriva virozelor respiratorii

Ginsengul, un remediu impotriva virozelor respiratorii: Ginsengul roșu poate trata și preveni virozele respiratorii, care cauzează anual până la 500 de mii de  decese, este descoperirea făcută de cercetătorii Institutului de Știință Biomedicală din Georgia, SUA. Ginsengul, o plantă de origine chineză, asigură supraviețuirea celulelor epiteliale infestate de viruși, din plămâni și diminuează inflamația din […]

Suc pentru tensiune

Suc pentru tensiune din: mar, morcovi, sfecla. Ingrediente: 1 mar 4 morcovi decojiti 1/2 sfecla feliata   Mod de preparare: Dati la blender toate ingredientele si serviti sucul la temperatura camerei sau dati la rece si serviti dupa aproximativ 1 ora. Sfecla va conferi sucului o culoare rosiatica.  

Plante medicinale: pirul

Despre Echinacea

Despre Echinacea. Aceasta planta, folosita pe vremuri de triburile indiene pe post de remediu universal, este indicata mai ales preventiv, dar si curativ in infectii gripale, pentru ca e un excelent imunostimulator. O cura este bine-venita iarna, dar si primavara, cand tine departe astenia. Tinctura creste capacitatea de aparare a organismului in caz de boala, […]

Totul despre Varza (Beneficii)

Pe cat de multe-s foile dintr-o varza, pe atat de numeroase sunt beneficiile aduse sanatatii de această leguma din familia cruciferelor. De la problemele tenului sau kilogramele in plus pana la ulcer sau hepatita, varza este un remediu la-ndemana oricui, util pentru prevenirea si tratarea unei multitudini de afectiuni. Antioxidant si antitumoral puternic, consumata frecvent […]

Sfaturi pentru cura cu fructe

Sfaturi pentru cura cu fructe Puteti face cura cu orice fructe va plac, singura conditie este ca pe toata durata curei sa consumati doar un singur fel de fructe. Durata unei asemenea cure este de o lună, apoi se face pauza o luna si se poate relua cu acelasi fruct sau cu altul. Fructele alese […]

Totul despre “Pane”

CE ESTE PANEUL? Un fel de „paturica” in care se infasoara tot felul de ingrediente, dupa cum poftiti, de la fructe si flori, pana la legume si carne. Nu este greu de facut si poate transforma o banala leguma intr-o mancare rafinata. Nu mai vorbim de gusturile apetisante pe care le obtinem cand preparam carnea […]

Cura de slabire cu zer sau bors

Trebuie sa retineti ca zerul si borsul sunt bauturi care au si proprietatea de a curata organismul de toxine si de a grabi metabolismul, ceea ce duce la eliminarea lor. Asta pe langa efectul de slabire vizibil dupa numai o saptamana de regim. Pentru a urma o asemenea cura trebuie sa tineti cont de urmatoarele […]

Uleiuri aromate - Cum sa iti prepari singur

Diete de primavara. Metode eficiente şi sănătoase de pierdere a kilogramelor

Diete de primavara. Metode eficiente şi sănătoase de pierdere a kilogramelor. Dacă toamna se număra bobocii, primăvara se inventariază kilogramele acumulate în sezonul rece, fiind o perioadă excelentă pentru sculptarea siluetei cu ajutorul unor diete care şi-au demonstrat eficienta. Dacă anumite regimuri de slăbit nu pot fi ţinute peste perioada bătută în cuie de nutriţionist, […]

Sfaturi pentru o pierdere eficientă a kilogramelor în plus

Sfaturi pentru o pierdere eficientă a kilogramelor în plus. Alimentaţia echilibrată, sportul şi odihna sunt elementele cheie ale unei diete sănătoase în urma căreia se poate slăbi fără efectul yo-yo, adică o scădere mare în greutate într-o perioadă relativ scurtă de timp şi reîngrăşarea ulterioară, chiar cu mai multe kilograme decât cele pierdute în urma […]

Regimul purgativ

PRIMA ZI Toata ziua: 4-5 pahare de sucuri naturale din fructe sau legume proaspete. Se bea apa la discretie, cel putin 2 l pe zi. A DOUA ZI Toata ziua: Fructe si legume crude la discretie. A TREIA ZI Micul dejun: Fructe proaspete si un iaurt slab. Pranz: Salata de legume, fructe proaspete. Cina: Legume […]

Dieta cu fructe si legume

Dieta cu fructe si legume

Dieta cu fructe si legume. Ca la orice alta dieta este esential sa bei cel putin 2 litri de apa plata zilnic. LUNI De fiecare data cand ti-e foame, consuma orice fructe de sezon, exceptand bananele. MARTI Mananca multe legume crude sau preparate la abur, exceptand fasolea uscata. MIERCURI Da iama in fructe si legume, […]

Dieta cu lamaie verde

Se consuma zilnic cel putin 2 l de limonada din lamaie verde cu o lingurita de miere de salcam si se tine urmatorul regim: PRIMA ZI Mic dejun: Lapte cu cereale, paine graham cu unt si marmelada. Pranz: Pui fript fara ulei si salata asortata. Cina: Fructe deshidratate si peste marinat. A DOUA ZI Mic […]

Dieta mediteraneana

Mic dejun: Fructe de sezon o felie de paine cu miere Gustare: Mar sau pepene Pranz: Aperitiv fara carne, precum spanac cu orez carne la gratar cu salata stropita cu ulei de masline, fara paine Cina: carne cu legume masline branza feta un pahar cu vin rosu Eficienta: slabesti cel putin 2 kg in 7 […]

Totul despre sfecla rosie

Se consuma, in special, sub forma de salata alaturi de preparate din carne rosie. Se depoziteaza in frigider, fara sa fie spalata si se poate pastra timp de 2-3 saptamani. Daca se congeleaza, aceasta se poate inmuia dupa decongelare. Inainte de a se prepara, se spala bine si se curata. Se pune sfecla intr-o oala […]

Leacuri naturale impotriva gastritei

Leacuri naturale impotriva gastritei: Mesele neregulate, abuzul de medicamente si excesul de cofeina sau tutun sunt cativa dintre factorii de stres ai stomacului si au ca efect imediat sau progresiv gastrita acuta ori cronica. Endoscopia, radiografia si biopsia sunt procedee de diagnosticare complicate si neplacute. Pentru a le evita, exista o solutie simpla si la-ndemana: […]

Leacuri traditionale cu ceapa

Leacuri traditionale cu ceapa Ceapa este un stimulent general al sistemelor: nervos, hepatic, renal si circulator. Este un bun digestiv si puternic diuretic, ajutand la eliminarea apei acumulate in sesuturi si a edemelor cardiace. Are proprietati antiseptice, antiinfectioase, vermifuge si usor hipnotice. Este vitaminizanta si are efect afrodisiac. Bogata in minerale (calciu, potasiu, sodiu, fosfor, […]

Beneficiile dovlecelului

Beneficiile dovlecelului Dovlecelul este o leguma bogata in hidrati de carbon, magneziu, potasiu, amidon, fosfor, folaţt, calciu. Contine vitaminele A, B, C, E. Toate varietatile de dovleac sunt sarace in calorii si glucide. Bogat in fibre de calitate, in potasiu si apa, dar cu resurse modeste de sodiu, dovlecelul este bine tolerat si de persoanele […]

Totul despre ceapa

Originara din Asia, a fost cunoscuta si apreciata pentru calitatile ei alimentare si terapeutice inca din cele mai vechi timpuri, fiind un ingredient intalnit atat pe mesele bogatilor, cat si ale saracilor, in zile de sarbatoare sau in zile obisnuite. Acum mai bine de 7000 de ani era cultivata pe malurile Nilului si era socotita […]

6 beneficii ale ananasului

6 beneficii ale ananasului. Ananasul are proprietăţi de luptă împotriva unor afecţiuni grave şi foarte grave, de la inflamaţii şi indigestie până osteoporoză. În plus, studiile îl clasează în topul alimentelor anticancerigene. 1. Ananasul tratează inflamaţiile şi indigestia Ananasul conţine bromelaină, o enzimă digestivă, care favorizează digestia şi împiedică balonarea. Bromelaina se regăseşte doar în […]

Spirulina, grâul, orzul sau broccoli pentru o tinereţe fără bătrâneţe şi o sănătate de fier

Este cunoscut faptul că un consum continuu de carne şi alimente rafinate, asociat cu stagnarea toxinelor în organism, creează un mediu acid, care favorizează apariţia celor mai diverse afecţiuni. Deşi corpul uman este reglat automat de mecanismele sale, echilibrul acido-bazic poate fi dereglat şi de alţi factori externi, precum alimentaţia bogată în produse de origine […]

Dieta cu proteine

Se mananca timp de o saptamana numai carne fiarta, iaurt dietetic, branza dulce, oua. Se consuma in orice cantitate si combinatie. In tot acest timp se bea cate o cana de ceai verde pe zi. Eficienta: Slabesti 3-4 kg in 7 zile. Parerea specialistului: Dieta hiperproteica are rezultate rapide, dar care nu se mentin.   […]

Dieta cu supa de pui si compot

Are la baza apa plata, compotul de mere fara zahar si supa de pui cu mai multe feluri de legume: telina, ardei, gogosar, morcovi, dar niciodata cartofi, orez sau paste. Regimul alimentar trebuie combinat, zilnic, cu 10 minute de exerciţii fizice.   ZILNIC Mic dejun: Se bea o cana mare de compot. Gustare: La doua […]

Dieta in 7 zile

Este esential sa bei cel puţin 2 litri de apa plata zilnic. LUNI De fiecare data cand ti-e foame, consuma orice fructe de sezon, exceptand bananele. MARTI Mananca multe legume crude sau preparate la abur, exceptand fasolea uscata. MIERCURI Da iama in fructe si legume, aceleasi ca si in primele doua zile. JOI 8 banane […]