Curcan fript

Printeaza

Curcan fript din: curcan, ulei, apa.

Ingrediente:Curcan_fript

  • 1 curcan
  • cate 2-3 linguri de ulei si de apa

 

 

 

Mod de preparare:

Cureţi curcanul, îl speli în mai multe ape, scurgi apoi bine de apă şi îl laşi să stea astfel timp de 1 oră. Inlături vârful aripilor Şi al picioarelor şi celelalte măruntaie din care poţi prepara o piftie sau o altă mâncare.

Aşezi curcanul într-o tavă potrivită ca mărime împreună cu uleiul şi apa şi dai tava la cuptor, ungând mereu cur­canul cu sosul din tavă. Focul trebuie să fie mai mic la început ca să se frăgezească încet, apoi dai focul mai iute şi ungi curcanul cu ulei combinat cu rom (nu cel din tavă) pentru rumenire.

Nu mai ungi deloc curcanul cu 30 de minute înainte de a fi gata. Curcanul, potri­vit ca mărime, va fi gata la cuptor în circa 2 1/2 ore. Il scoţi din tavă, îl aşezi pe un fund de lemn şi tai picioarele şi aripile, iar piep­tul îl tai felii obli­ce subţiri.

Aşezi feliile pe farfurii şi torni deasupra sosul obţinut prin scurgerea uleiului din tava, trecut printr-o sita si dat in clocot cu 1 lingura de apa. Este la fel de bun atat cald, cat si rece.

Curcan fript

Curcan_fript

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Simpla si buna reteta, trebuie incercata 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.