Crap cu ciuperci la cuptor

Printeaza

Crap cu ciuperci la cuptor din: crap, ceapa, usturoi, ciuperci, lamaie, foaie de dafin, cimbru, rozmarin, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Crap_cu_ciuperci_la_cuptor

  • 1 crap proaspat de 1,5 kg
  • 2 cepe
  • 2-3 catei de usturoi
  • 6 ciuperci
  • 1 lamaie
  • 1 foaie de dafin
  • cimbru
  • rozmarin
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele de solzi şi intestine, se spală sub jet de apă rece, se freacă cu usturoi tăiat pe lungime, se presară cu sare, pi­per, cimbru, rozmarin şi se lasă la frigider 20 de minute, să se condimenteze şi aromatizeze.

Se curăţă ceapa, se spală şi se taie julien. Ciupercile se spa­lă bine şi se taie felii sau sferturi. Se căleşte ceapa uşor în ulei, se adaugă ciupercile şi se mai lasă câteva minute. In burta peştelui, se pun un căţel de usturoi despicat în două, 2-3 felii de lămâie şi foaia de dafin.

Se aşază o hârtie specială de copt într-o tavă unsă cu ulei, se pune peştele şi pe lângă el se aşază ceapa şi ciupercile. Se strânge hârtia şi se introduce tava la cuptor pentru 40 de minute, la foc potrivit. La jumatatea timpului de coacere, se desface hartia. Se serveste cu lamaie.

Crap cu ciuperci la cuptor

Crap_cu_ciuperci_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.