Corn cu pui şi carnăciori

Printeaza

Corn cu pui şi carnăciori

Corn cu pui şi carnăciori

Ingrediente:

  • 3 cârnaţi olteneşti
  • două piepturi de pui
  • 300 g caşcaval
  • două ouă
  • 500 g făină
  • 15 g drojdie
  • sare
  • o linguriţă de zahăr tos
  • două linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 350 ml apă
  • piper
  • busuioc verde
  • oregano
  • boia iute

Preparare:

Piepturile de pui se fierb în apă cu sare şi se lasă la răcit. Se taie în fâşii subţiri şi se pun într-un castron. Carnaţii se prăjesc într-o tigaie cu puţin ulei sau se lasă cruzi.

Drojdia se dizolvă în apa călduţă împreună cu sarea şi zahărul tos. Se adaugă uleiul, un ou şi se amestecă. Se toarnă în mijlocul făinii şi se frământă până când rezultă un aluat elastic.

Se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut timp de 30 de minute la loc cald. Se întinde o foaie rotundă din aluat şi se taie sub formă de triunghiuri egale ca dimensiune. Se aşază pe fiecare triunghi o felie de caşcaval, fâşii de carne de pui şi cârnaţi.

Se presară piper şi verdeaţă tocată, se rulează cu grijă şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei. Se lasă să mai crească 15 minute, se ung la suprafaţă cu ou bătut, se introduc în cuptor şi se coc 30-45 de minute la foc mediu.

Corn cu pui şi cârnăciori.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Cornul asta cu pui e o alternativa buna in loc de sandvis. Fac si eu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.