Coniac de casa afumat

Printeaza

Coniac de casa afumat din: coniac, baton de vanilie, coaja de portocala, zahar brun, lemn de stejar. Acest coniac afumat va avea un gust unic și un parfum îmbunătățit datorită aromei de stejar și vanilie.

Este perfect pentru a fi savurat în serile liniștite sau pentru a fi oferit ca un cadou special.

 

Ingrediente:

  • 750 ml de coniac de bună calitate
  • 1 baton de vanilie
  • 1 coajă de portocală
  • 1 lingură de zahăr brun
  • Lemn de stejar pentru fumat
  • Sursă de fum (de exemplu, chips-uri de lemn de stejar sau cărbuni de lemn)
  • Un recipient de sticlă sau ceramică cu capac etanș

 

Mod de preparare:

Desfaceți batonul de vanilie și scoateți semințele. Adăugați semințele de vanilie, coaja de portocală și zahărul brun în coniac. Amestecați bine.

Transferați amestecul în recipientul de sticlă sau ceramică și închideți bine capacul.

Pregătiți un dispozitiv de fumat. Puneți chips-uri de lemn de stejar sau cărbuni de lemn într-un recipient special pentru fumat și aprindeți-le. Lăsați-le să ardă până când se formează fum dens.

Așezați recipientul de coniac pe o suprafață potrivită și acoperiți-l cu un clopot de sticlă sau de metal.

Introduceți fumul de stejar în jurul clopotului, astfel încât coniacul să fie învăluit în fum. Lăsați-l să stea în acest fel timp de aproximativ 15-20 de minute pentru a absorbi aroma de fum.

După ce ați fumat coniacul, îl puteți păstra în același recipient, într-un loc întunecat și răcoros, timp de câteva săptămâni pentru a se maturiza.

Coniac de casa afumat

Vă rog să rețineți că aceasta este o rețetă simplificată și nu conține valori nutriționale exacte, precum calorii, carbohidrați, proteine și grăsimi, deoarece acestea pot varia în funcție de cantitățile exacte utilizate și procesul de fumat.

Pentru informații precise despre valori nutriționale, vă recomand să consultați o aplicație sau un site web specializat în calcularea acestora, deoarece acestea pot varia în funcție de ingrediente și cantități.

De asemenea, rețineți că alcoolul are conținut caloric semnificativ. Consumați cu moderație și responsabilitate.

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.