Compot de fructe deshidradate

Printeaza

Compot de fructe deshidradate din: smochine uscate, sirop de agave, sare, vanilie, scortisoara, apa.

Ingrediente:Compot de fructe deshidradate

  • o ceaşcă de smochine uscate, sau altele dintre fructele dumneavoastră deshidratate favorite
  • una-două linguri de sirop de agave (după gust)
  • un sfert de linguriţă de sare
  • un vârf de linguriţă de esenţă de vanilie
  • o jumătafe de linguriţă de scorţişoară
  • două linguri de apă

 

Mod de preparare:

Inmuiaţi smochinele întregi în apă, doar atâta cât să le acopere, plus încă puţină.

Lăsaţi-le între opt şi douăsprezece ore, la frigider.

Scoateţi smochinele din apă şi aruncaţi cozile. Mărunţiţi smochinele şi puneţi-le într-un vas de mărime medie.

Turnaţi siropul de agave, sarea, vanilia şi scorţişoara peste smochine şi amestecaţi-le până le învelesc bine.

Intr-un tocător electric, amestecaţi un sfert de ceaşcă de smochine, până se formează un sos gros.

Adăugaţi treptat puţină apă, câte o linguriţă, după nevoie, pentru a obţine consistenţa dorită.

In vas, combinaţi sosul preparat cu smochinele întregi. Preparatul se poate păstra câteva zile la frigider.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.