Ciorba deasa de sfecla

Printeaza

Ciorba deasa de sfeclaCiorba deasa de sfecla

Ingrediente:

  • 3 sfecle roşii
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 linguriţă făină
  • 1/2 lămâie
  • 80 g margarină
  • sare
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Cureţi sfecla, morcovul şi carto­ful, le tai bucăţi şi le pui la fiert îr apă cu sare. După ce au fiert foarte bine, le strecori, dar păstrezi zeama şi le treci printr-o sită.

Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui să se călească în margarină topită, pui şi făina în ploaie şi amesteci. După ce s-au rumenit puţin, adaugi treptat piureul de legume şi o parte din zeama păs­trată şi laşi să fiarbă la foc moderat 25 de minute.

La final potriveşti gustul de sare, ornezi zeama de lămâie şi presari verdeaţa tocată.

Ciorbă deasă de sfeclă

Ciorba deasa de sfecla

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Eu servesc ciorba de sfecla cu smantana, e foarte buna.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.