Ciorba de peste a la grec

Printeaza

Ciorba de peste a la grec din: stavrid, ou, morcov, cartofi, ceapa, telina, lamaie, ulei, patrunjel verde, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba_de_peste_a_la_grec

  • 600 g stavrid
  • 1 ou
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 telina
  • 1 lamaie
  • 50 ml ulei
  • patrunjel verde
  • 1 lingura smantana
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli peştele şi îl dai deoparte. Cureţi de coajă şi speti cartofii, morcovul, ţelina şi ceapa. Incingi uleiul într-o oală mare. Tai ceapa julien şi morcovii cuburi şi pui la călit. Laşi 5 minute, apoi adaugi peste 2 litri de apă încălzită şi laşi la fiert.

Adaugi cartofii tăiaţi cuburi şi peştele porţionat. După 10-15 minute scoţi peştele, îl scurgi şi elimini oasele. După alt sfert de oră, timp în care au fiert cartofii, reintroduci peştele în zeamă. Baţi oul împreună cu zeama de la o lămâie şi cu smântână.

Adaugi cateva linguri de supă peste compoziţia de ou, amesteci şi verşi uşor în ciorbă. Laşi pe foc, până începe să fiarbă şi dai deoparte. Potriveşti de sare şi de piper. Speli şi toci pătrunjelul, îl presari pe deasupra.

Ciorba de peste a la grec

Ciorba_de_peste_a_la_grec

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ciorba de peste a la grec

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.