Chiftele speciale (micute)

Printeaza

Chiftele speciale (micute)

Se prepară la fel ca în reţeta de bază, reducându-se la jumătate cantitatea de franzelă sau cartof, iar din tocătura Chiftele speciale (micute)obţinută se formează chifteluţe de circa 20 g fiecare, rotunde, puţin mai mari decât o nucă (se pune came cu linguriţa, atât cât încape în căuşul palmei).

Se prăjesc în ulei foarte bine încins, ca să se rumenească puţin şi să-şi păstreze sucul. Uleiul trebuie să le acopere. Dacă uleiul începe să capete miros şi o culoare maronie, se poate schimba, astfel ca aceste chifteluţe să nu fie greu digerabile, având în vedere faptul că uleiul prăjit timp îndelungat nu este prea dietetic!

Atunci când se scot de la prăjit, este de preferat să se pună pe o tavă, cât mai răsfirat, nu într-un vas îngust, una peste alta. Astfel se va evita îmbibarea lor cu grăsime. Cele de la fundul vasului se vor înmuia, absorbind grăsimea celor de deasupra!

Se servesc în special la mese festive, aşa că adaosul de usturoi se elimină şi chiar şi ceapa nu va fi prea multă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.