Chiftele marinate cu tarhon

Printeaza

Chiftele marinate cu tarhon din: carne, ceapa, paine, morcov, cartof, ou, marar, patrunjel, pesmet, ulei, bulion, zahar, piper, sare, faina, otet, tarhon.

Ingrediente:Chiftele_marinate_cu_tarhon

  • 500 g carne
  • 1 ceapă
  • 1 felie de pâine
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 ou
  • 1 legătură de mărar şi pătrunjel
  • 1 lingură de pesmet
  • 100 ml ulei

Pentru sos:

  • 2 linguri de bulion
  • 1 lingură de ulei
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 3-4 boabe de piper
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă de făină
  • 1 lingură de oţet
  • 1-2 legături de tarhon

 

Mod de preparare:

Căleşte ceapa. Toacă fin carnea, împreună cu felia de pâine (înmuiată în lapte sau apă şi apoi stoarsă).

Dă prin maşina de tocat carnea, un morcov, un cartof crud/fiert. Adaugă în compoziţie oul, mărarul şi pătrunjelul tocate, ceapa, sarea şi piperul.

Din pasta de carne, modelează chifteluţele, dă-le prin pesmet şi prăjeşte-le în ulei încins.

Pentru sos, încinge uleiul, adaugă făina şi amestecă până se formează o pastă omogenă. Toarnă bulionul diluat, oţetul, zahărul, sarea, piperul şi tarhonul tocat. Lasă la fiert 5-6 minute.

In sosul obţinut, pune chiftelele şi lasă-le să fiarbă 5-10 minute.

Chiftele marinate cu tarhon

Chiftele_marinate_cu_tarhon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Chiftele

Chiftele Marinate cu Nuanțe Orientale

Chiftele Marinate cu Nuanțe Orientale din: carne de miel sau vita, ceapa, usturoi, ou, pesmet, condimente, sare, piper, ulei de masline, iaurt grecesc, suc de lamaie, ulei de masline, miere, curcuma. Ingrediente: Pentru chiftele: 500 de grame de carne de miel sau vită mărunțită (sau o combinație) 1 ceapă medie, tocată fin 2 căței de […]

retete

Chiftele Marinate – Aromă și Tradiție

Chiftele Marinate – Aromă și Tradiție din: carne tocata, ceapa, usturoi, ou, pesmet, sare, piper, ulei, bulion de rosii, zahar brun, paprika afumata, sare, piper. O rețetă savuroasă care îmbină gustul autentic cu o notă modernă, perfectă pentru orice ocazie.   Ingrediente: 500g carne tocată (amestec de porc și vită) 1 ceapă medie, tocată fin […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.