Chiftele de peste cu cartofi

Printeaza

Chiftele de peste cu cartofi din: cartofi, dafin, piper, merluciu, ceapa verde, nucsoara, faina, ou, pesmet, ulei, salata, lamaie, crema de branza, cascaval, mustar cu seminte.

Ingrediente: Chiftele_de_peste_cu_cartofi

  • 450g de cartofi, tăiaţi în cuburi
  • 1 foaie de dafin
  • câteva boabe de piper
  • 450g file de merluciu fără piele, tăiat în 4
  • 1 legătură de ceapă verde, tăiată în fâşii fine
  • 1 nucşoară întreagă
  • 3 linguri de făină, asezonată cu sare şi piper
  • 1 ou
  • 100g de pesmet proaspăt
  • 2 l de ulei, pentru prăjit
  • frunze de salată şi sferturi de lămâie, pentru servit

Ingrediente umplutura mustar:

  • 100g crema de branza
  • 50 g branza sau cascaval ras
  • 1 galbenus
  • 1 lingura mustar cu seminte

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele pentru umplutură. Tapetează o tavă de brioşe cu folie alimentară, apoi transferă amestecul în 4 dintre forme. Dă totul la congelator 30 de minute sau până când compoziţia devine solidă.

Pune cartofii, foaia de dafin şi boabele de piper într-o oală de apă rece, dă apa în clocot, apoi fierbe cartofii 20 de minute sau până când devin fragezi.

Scoate-i din apă şi lasă-i să se usuce într-o strecurătoare mare. Pune peştele în apă şi fierbe-l 5 minute, până când se pătrunde bine.

Zdrobeşte cartofii şi încorporează în piure ceapa verde, puţină nucşoară proaspăt măcinată, sare şi piper.

Scurge merluciul, apoi mărunţeşte-l în piure. Omogenizează ingredientele cu grijă, apoi lasă compoziţia să se răcească.

Imparte-o în 4. Modelează chiftelele pe rând. Fă câte o adâncitură în centrul fiecărei mingi de compoziţie şi îndeasă în ea o bilă îngheţată de umplutură cu muştar, apoi modelează piureul peste aceasta. Repetă cu restul de compoziţie, apoi congelează chiftelele 15 minute.

Folosind 3 farfurii adânci, pune făina într-una, oul împreună cu albuşul păstrat în alta şi pesmetul în ultima. Bate ouăle cu sare şi piper. Tăvăleşte chiftelele prin făină, apoi prin ou şi la final prin pesmet.

Congelează-le până când devin ferme. Pot fi păstrate până la 1 lună; decongelează-le în frigider cu 2 ore înainte de a le găti.

Incinge uleiul la 180°C într-o oală mare, adâncă şi încinge cuptorul la 190°C.

Prăjeşte chiftelele în baie de ulei timp de 7 minute, întorcându-le pe partea cealaltă la jumătatea intervalului, până când devin crocante.

Lasă-le să se scurgă pe şervete de hârtie, transferă-le într-o tavă subţire de copt şi dă-le la cuptor 5 minute (15 minute dacă foloseşti unele congelate), pentru ca umplutura să devină fierbinte.

Serveşte-le cu frunze de salată şi câte un sfert de lămâie.

Chiftele de peste cu cartofi

Chiftele_de_peste_cu_cartofi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.