Cheesecake cu afine si mascarpone

Printeaza

Cheesecake cu afine si mascarpone din: faina, zahar, unt, oua, suc de lamaie, bicarbonat, biscuiti.

Ingrediente:Cheesecake cu afine si mascarpone

  • 400 g făina
  • 100 g zahăr
  • 200 g unt
  • 3 ouă
  • 2 linguri cu suc de lămâie
  • 1/2 linguriţă cu bicarbonat de sodiu stins cu zeamă de lămâie sau oţet
  • 2 linguri cu biscuiţi obişnuiţi, mărunţiţi

Pentru umplutura:

  • 250 g mascarpone
  • 4 linguri de smântână
  • 2 linguri de zahăr
  • esenţă de vanilie
  • 300 g afine

 

Mod de preparare:

Topeşte untul într-o crătîcioară, transferă-l într-un bol şi idaugă zahărul. Amestecă până se dizolvă zahărul. Incorporează treptat ouăle, apoi zeama de lămâie. Bate bine cu telul.

Adaugă bicarbonatul de sodiu şi apoi făina. Frământă un aluat moale. Dacă mai este necesar, mai poţi adăuga câteva linguri de făină. Lasă aluatul la rece o jumătate de oră.

Intre timp, pregăteşte umplutura, amestecând toate ingredientele cu ajutorul unui mixer, în afară de afine.

Intinde aluatul într-o formă de tartă, ridicând marginile. Presară biscuiţii mărunţiţi fin. Presară 2/3 din cantintatea de afine, apoi toarnă crema de brânză şi întinde-o uniform. Aşază deasupra afinele rămase.

Coace prăjitura la foc mediu, timp de 40 de minute.

Lasă să se răcească în tavă, apoi scoate-o pe un platou.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.