Chec cu ciocolata

Printeaza

Chec cu ciocolata din: faina, zahar, oua, iaurt, ulei, coaja de la lamaie, coaja de la portocala, ciocolata neagra.

Ingrediente:Chec_cu_ciocolata

  • 250 g făină
  • 350 g zahăr
  • 2 ouă
  • 250 g iaurt
  • 250 ml ulei
  • coaja rasă de la 2 lămâi
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • 1 ciocolată neagră

Pentru glazură:

  • 1 ceaşcă smântână
  • 1 cană fulgi de ciocolată

Mod de preparare:

Freci zahărul cu gălbenuşurile până obţii o cremă. Adaugi treptat uleiul şi iaurtul, apoi făina, coaja rasă de lămâie şi de portocală. Amesteci totul foarte bine. La sfârşit, adaugi albuşurile bătute spumă şi le încorporezi de jos în sus.

Torni jumătate din compoziţie într-o formă de chec tapetată. Rupi ciocolata şi împrăştii bucăţelele peste aluat, apoi torni restul de compoziţie.

Coci la foc potrivit aproximativ 45 de minute. Scoţi din formă şi dai deoparte să se răcească.

Pui smântână într-un vas şi o dai ta fiert. Adaugi fulgii de ciocolată şi amesteci încontinuu până se dizolvă ciocolata. Când e gata, laşi deoparte să se răcească, apoi torni crema peste chec.

Sfat: Alege o ciocolată cu 60-70% cacao pentru a beneficia de proprietăţile acesteia şi de un index glicemic scăzut.

Chec cu ciocolata

Chec_cu_ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.