Chec cu afine – usor de preparat

Printeaza

O reteta savuroasa de Chec cu afine din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, coaja de lamaie, afine, fulgi de cocos si zahar pudra.

Ingrediente:Chec_cu_afine

  • 200 g unt moale
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g afine
  • 50 g fulgi de cocos
  • 2 linguri zahar pudra

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Puneţi untul moale şi zahărul într-un castron şi bateţi-le cu mixerul.

Adăugaţi ouăle câte unul. Amestecaţi făina cu praful de copt şi coaja de lămâie şi înglobaţi-o încet în amestecul cu unt şi zahăr.

Amestecaţi totul foarte bine cca 4 minute. Spălaţi afinele, alegeţi-le şi uscaţi-le pe un şervet.

Ungeţi cu grăsime o formă de chec (conţinut 1,5 l) şi presăraţi-o cu pesmet sau tapetaţi-o cu hârtie pentru copt. Amestecaţi afinele cu puţină făină pentru a se dispersa mai bine în prăjitură.

Inglobaţi-le în aluat împreună cu fulgii de cocos, amestecând cu o lingură de lemn. Turnaţi aluatul în formă şi coaceţi-l 40-45 de minute. Când este gata, scoateţi-l şi lăsaţi-l să se liniştească în formă cca 10 minute.

Răsturnaţi-l apoi pe un fund de bucătărie şi lăsaţi-l să se răcească în totalitate.

Presăraţi-l cu zahăr pudră şi acoperiţi-l cu folie de aluminiu.

Chec cu afine

Chec_cu_afine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.