Casserole de caprioara

Printeaza

Acesta este unul dintre cele mai simple moduri de a găti carnea de căprioară, şi ca atare se bucură de o mare popularitate, mai ales pentru mesele cu mulţi invitaţi.

Casserole de caprioara (sau tocăniţa de căprioară la cuptor) este una dintre acele mâncăruri care capătă un gust mai bun dacă sunt preparate cu o zi înainte de servire.

Aromele care se potrivesc cel mai bine cu căprioara sunt de trei feluri: cele dulci (prunele uscate, cidrul, morcovii, vinul), cele savuroase (ţelina, feniculul, ceapa, nucile, berea) şi condimentele (chimenul indian, boiaua de ardei, ghimbirul, muştarul din boabe întregi).

Datorită faptului că o casserole trebuie ţinută mult timp în cuptor la foc mic, iar carnea de căprioară este foarte slabă, mâncarea va căpăta suculenţa necesară de la ingrediente precum ceapă, vinete, prune uscate sau ciuperci.

Est-europenii preferă să fiarbă găluştele pufoase în acest sos de carne fabulos.

Altora le place să servească la carnea de căprioară cartofi, eventual prăjiţi în cuptor sau într-un gratin dauphinoise cremos, sau chiar cartofi hasseiback crocanţi (cartofi tăiaţi felii, stropiţi cu ulei şi unt şi prăjiţi în cuptor astfel încât să capete forma unor evantaie).

 

Casserole de caprioara

Casserole de caprioara

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.