Cartofi noi cu pui la cuptor

Printeaza

Cartofi noi cu pui la cuptor din: ulei de masline, cartofi noi, masline, lamaie, dafin, usturoi, pulpe de pui, valeriana, salata.

Ingrediente: 

  • 3 linguri ulei de măsline
  • 500g de cartofi noi
  • 140g de măsline verzi mari, fără sâmburi
  • 1 lămâie, tăiată în sferturi
  • 6 foi de dafin
  • 6 căţei de usturoi, nedecojiţi
  • 4 pulpe superioare de pui
  • 1 pungă de valeriană sau frunze amestecate de salată, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Toarnă uleiul de măsline într-o tavă mare şi pune în aceasta cartofii, măslinele, sferturile de lămâie, foile de dafin şi usturoiul.

Amestecă ingredientele pentru a se acoperi de ulei. Adaugă pulpele de pui, cu pielea în sus şi asezonează-le.

Pune tava în cuptor pentru 1 oră şi stropeşte ingredientele cu zeama din tavă la jumătatea acestui interval.

După 1 oră, verifică dacă s-au înmuiat cartofii şi dacă puiul s-a pătruns, apoi dă tava din nou la cuptor pentru ultimele 15 minute, când pielea de pe carne va deveni crocantă.

Scoate tava din cuptor. Apasă căţeii de usturoi cu dosul unei linguri, aruncă imediat cojile şi amestecă usturoiul zdrobit în zeama de carne.

Serveşte mâncarea cu valeriană sau cu salata.

Cartofi noi cu pui la cuptor

Cartofi_noi_cu_pui_la_cuptor

Pofta buna!

 

 

 

Scrumbie Afumată cu Salată de Cartofi Caldă

Scrumbie Afumată cu Salată de Cartofi Caldă din: cartofi noi, ceapa rosie, ulei, otet, sare, piper, marar, file de scrumbie afumata. Descoperă o rețetă care îmbină savoarea unică a scrumbiei afumate cu textura bogată a cartofilor într-un fel de mâncare ce aduce confort și căldură în orice masă. Această rețetă este ideală pentru o cină […]

Brisket Cu Cartofi și Morcovi

Brisket Cu Cartofi și Morcovi din: brisket, cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, ulei, supa, dafin, sare, piper, paprika, cimbru. Când vine vorba de o masă reconfortantă în familie, brisket-ul gătit lent cu cartofi și morcovi este o alegere clasică, care îmbină savoarea cărnii fragede cu dulceața legumelor rădăcinoase. Această rețetă transformă ingrediente simple într-un festin aromatic […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.