Cannelloni cu ricotta si sunca afumata

Printeaza

Cannelloni cu ricotta si sunca afumata din : cannelloni, ricotta, sunca afumata, oua, ceapa, usturoi, rosii, ulei de masline, busuioc, sare, piper, parmezan, unt.

Ingrediente:Cannelloni_cu_ricotta_si_sunca_afumata

  • cannelloni – 6 tuburi
  • ricotta – 100 g
  • şuncă afumată – 100 g
  • un ou
  • o ceapă
  • usturoi – doi căţei
  • roşii decojite, în bulion – 400 g (o cutie)
  • ulei de măsline
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • parmezan ras
  • unt pentru uns vasul

 

Mod de preparare:

Pui la fiert un vas cu multă apă. Pui sare când a fiert şi amesteci. Pui pastele la fiert, le dezlipeşti cu grijă, în apa fierbinte, cu o spa- tulă de lemn.

Intre timp, încălzeşti două linguri de ulei de măsline într-o tigaie, prăjeşti la foc mediu ceapa şi usturoiul, tăiate cât mai fin, până devin transparente. Pui apoi roşiile, busuiocul proaspăt, sare şi piper. Amesteci la acelaşi foc aproximativ 5 minute, după care laşi încă 20 pe foc mic, să scadă.

Bucata de şuncă afumată o tai cubuleţe mici şi o căleşti într-o altă tigaie, fără ulei, la foc puternic, până se rumeneşte.

Intr-un castron, amesteci ricotta cu oul, şunca prăjită şi răcită, piper şi foarte puţină sare.

Când pastele vor fi gata, le strecori, le transferi pe un platou şi le laşi să se răcească. In principiu, când se răcesc, tuburile de cannelloni au tendinţa să se lipească. Le dezlipeşti cu grijă, să nu se rupă. Ba chiar le ţii sub jetul de apă rece pentru treaba asta. Tamponezi pastele cu puţină hârtie de bucătărie pentru a scăpa de surplusul de apă. Umpli cannelloni cu amestecul de brânză şi şuncă, cu o linguriţă, având grijă ca umplutura să se distribuie egal pe interiorul tuburilor şi să nu rupi pastele.

Ungi un vas de sticlă termorezistentă cu puţin unt, pui pastele umplute, distanţate între ele, iar deasupra torni sosul cu roşii, ceapă şi busuioc. Le pui la cuptor, la foc mediu, unde vor sta aproximativ 30 de minute, în farfurie, razi parmezan peste fiecare porţie.

 

Cannelloni cu ricotta si sunca afumata

Cannelloni_cu_ricotta_si_sunca_afumata

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.