Burgeri din falafel si halloumi
PrinteazaBurgeri din falafel si halloumi din: naut, chimion, coriandru, ardei iuti, usturoi, ceapa verde, sare, faina, halloumi, lipie, humus, salata verde.
- 2 conserve de 400g de năut, scurs
- 2 linguriţe de chimion, măcinat
- 1 linguriţă de coriandru, măcinat
- 2 ardei iuţi verzi, tocaţi
- 2 căţei de usturoi
- 1/2 legătură de ceapă verde
- 1/2 legătură mică de coriandru
- 1 linguriţă sare de mare grunjoasă
- 2 linguri de făină normală
- 1 pachet de brânză halloumi, tăiată cubuleţe
- lipie
- humus
- salată verde
- ardei iuţi muraţi, pentru servit
Mod de preparare:
Se pun primele nouă ingrediente într-un robot de bucătărie şi se mixează până devin un amestec omogen. Se toarnă într-un bol, se adaugă brânza halloumi prin amestecare şi se modelează şase burgeri.
Aceştia se pot prăji într-o tigaie cu un pic de ulei de măsline, până devin aurii sau se pot pune pe grătar pentru 2-3 minute pe fiecare parte (se dau cu un strat subţire de ulei înainte de a se pune pe grătar, ca să nu se lipească).
Se servesc în lipii coapte pe grătar, cu humus, salată şi ardei muraţi.
Pofta buna!