Budinca de portocale cu nuci

Printeaza

Budinca de portocale cu nuci din: portocale, franzela, lapte, oua, nuci, unt, pesmet, zahar, sare.

Ingrediente:Budinca de portocale cu nuci

  • 2-3 portocale
  • 1 franzelă veche
  • 1 pahar cu lapte cald
  • 4 ouă
  • nuci tocate
  • 1 lingură cu unt
  • 1 lingură cu pesmet
  • 100 g zahăr tos
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Tăiaţi franzela felii, pe care le aşezaţi în formă unsă cu unt, tapetată cu pesmet, apoi stropiţi-le cu lapte cald. Curăţaţi portocalele de coajă şi de pieliţa dintre felii, acoperiţi-le cu zahăr, apoi aşezaţi-le peste franzelă, cu nuci tocate între ele.

Bateţi ouăle spumă, turnaţi în formă, daţi la cuptor 30 min. Tăiaţi felii cât e caldă, serviţi cu sirop de fructe.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.