Budincă cu lichior de cireşe

Printeaza

Budincă cu lichior de cireşe: galbenusuri, zahar, lapte, frisca, lichior de cirese, esenta de migdale, nucsoara rasa, dulceata de cirese, sare.

Ingrediente:Budinca_cu_lichior_de_cirese.png

  • 3 gălbenuşuri
  • 50 g zahăr
  • 1 cană cu lapte
  • 1 cană cu frişcă
  • 1/2 ceşcuţă cu lichior de cireşe
  • 1/2 linguriţă cu esenţă de migdale
  • 1/2 linguriţă cu nucşoară rasă
  • dulceaţă de cireşe
  • sare

 

Mod de preparare:

lntr-un castron, bate bine gălbenuşurile cu zahărul, până se topeşte complet. Adaugă treptat laptele şi frişca. Aromatizează cu jumătate de linguriţă cu esenţă de migdale, jumătate de linguriţă cu nuşcoară, un praf de sare şi o jumătate de ceşcuţă cu lichior.

Compoziţia astfel obţinută, toarn-o în forme mici de guguluf. Acoperă cu folie de alumi­niu ca să se păstreze mai bine aromele şi lasă la cuptor aproximativ 40-45 de minute.

După ce s-a răcit, răstoarnă pe farfuriuţe şi serveşte cu dulceaţă de cireşe.

Budincă cu lichior de cireşe

Budinca_cu_lichior_de_cirese.png

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.