Briose cu dovlecei

Printeaza

O reteta de briose cu dovlecei din: dovlecei, morcovi, oua, marar, faina, pesmet, margarina, sare, piper, ceapa, smantana si patrunjel.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 4 oua
  • o legatura marar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri pesmet
  • 100 g unt sau margarina
  • sare
  • piper macinat
  • o legatura ceapa
  • smantana
  • patrunjel pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se spală morcovii, dovleceii şi ceapa. Se taie cubuleţe si se pasează cu blenderul. Se adaugă untul moale şi ouăle unul câte unul şi se omogenizează bine.

Se presară pesmetul şi făina cernută.

Se încorporează uşor, să nu se formeze cocoloaşe şi se adaugă în formele de brioşe. Se ornează cu feliuţe de legume tăiate foarte fin. Se coc la 160°C.

După ce s-au rumenit frumos brioşele, se scot şi se servesc simple sau ornate cu pătrunjel şi smântână.

Briose cu dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.