Borş cu sfeclă roşie si manzat

Printeaza

Borş cu sfeclă roşie si manzat din: sfecla rosie, carne de manzat, ceapa rosie, morcovi, patrunjel, varza rosie, frunze de dafin, boabe de piper, sare, usturoi, ulei extravirgin, zahar tos, pasta de rosii, zeama de lamaie, smantana, faina si patrunjel.

Ingrediente:Bors_cu_sfecla_rosie_si_manzat

  • 400 g sfecla rosie
  • 300 g carne de manzat
  • 1 ceapa rosie
  • 2 bucati de morcovi
  • 1 bucata de radacina patrunjel
  • 200 g varza rosie
  • 3 frunze de dafin
  • 15 boabe de piper
  • 1/4 lingurita sare
  • 3 catei usturoi
  • 4 linguri ulei extravirgin
  • 1 lingura de zahar tos
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 1 lamaie stoarsa
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri de faina alba de grau
  • 3 fire de patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Speli sfecla roşie, o cureţi de coajă şi o tai felii subţiri. Speli zarzavaturile, cureţi ceapa şi o tai mărunt, iar morcovii şi rădăcina de pătrunjel le tai fâşii. Varza roşie o tai fâşii subţiri. Carnea de mânzat şi osul le speli şi le pui la fiert cu circa 2 I de apă rece, iar după ce fierbe, iei spuma formată deasupra. Condimentezi cu foile de dafin, piperul boabe şi usturoiul. Fierbi până se înmoaie carnea.

Pui în¬tr-o tigaie adâncă 2 linguri de ulei, înfierbânţi, adaugi sfecla roşie tăiată fâşii, potriveşti gustul cu zahăr şi cu pasta de roşii. Acreşti cu sucul de lămâie şi sărezi după gust. Acoperi vasul şi laşi să fiarbă înăbuşit în sosul propriu, lei încă o tigaie adâncă, torni 2 linguri de ulei, căleşti ceapa tăiată mărunt, adaugi restul de zarzavaturi şi mai căleşti câteva minute.

Adaugi varza rosie tăiată în compoziţia de zarzavaturi. Sărezi după gust, presari puţin piper măcinat şi laşi la foc mic înăbuşit, să se călească împreună. Când este aproape gata compoziţia de sfeclă roşie, o adaugi în cea de zarzavat. Freci 2 linguri de făină cu smântână şi torni amestecul în supă. Dacă a fiert carnea, o scoţi din supă şi o tai bucăţi potrivite.

Indepărtezi osul şi pui supa înapoi pe foc. Toate ingredientele călite anterior le pui în supă şi le dai într-un clocot. Adaugi şi bucăţile de carne. Acreşti după gust cu zeamă de lămâie. La masă, la servire, în fiecare farfurie presari pătrunjel verde tăiat mărunt.

Borş cu sfeclă roşie si manzat

Bors_cu_sfecla_rosie_si_manzat

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu mai e sfecla rosie, cum sa fac borsul asta daca nu mai e sfecla rosie 🙁

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.