Aperitiv cald

Printeaza

O reteta de aperitiv cald din: ardei grasi, rosii, ciuperci, ceapa verde, orez, cascaval, oua, ulei de masline, paine, usturoi, frunze de telina, sare si piper.

Ingrediente:Aperitiv cald

  • 4 ardei graşi roşii
  • 2 ardei graşi (galben şi verde)
  • 2 roşii
  • 200 g ciuperci
  • 2 fire de ceapă verde (sau 1 fir de praz, partea albă)
  • 6 linguri orez fiert
  • 2 linguri caşcaval ras
  • 2 ouă fierte tari
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 felii de pâine
  • 2 căţei de usturoi
  • frunze verzi de ţelină şi de pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se taie ceapa rondele, ciupercile se feliază şi se călesc în ulei bine încins până se înmoaie puţin, apoi se dau deoparte şi se lasă la răcit. Ardeii roşii se curăţă de cotoare şi de seminţe, se taie în două, pe orizontală, şi se lasă la scurs.

Restul ardeilor se taie bucăţele. Roşiile se curăţă de pieliţe şi se taie mărunt, iar ouăle fierte se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe.

Se freacă feliile de pâine cu usturoi, apoi se taie cubuleţe, se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se rumenesc în cuptorul bine încins sau într-o tigaie neaderentă.

Se amestecă într-un castron mare legumele călite, bucăţele de ardei, cubuleţele de ouă, roşii, orezul fiert, crutoanele, verdeaţa tocată mărunt, sare şi piper, după gust.

Se umplu jumătăţile de ardei cu acest amestec, se stropesc cu puţin ulei şi se pun la cuptor pentru 10 minute. Se servesc imediat, presăraţi cu caşcaval ras.

Aperitiv cald

Aperitiv cald

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.