Retete culinare: Cordon bleu din vinete
PrinteazaCordon bleu din vinete din: vanata, cascaval, bacon, oua, faina, pesmet, ulei, sare si piper. Când cumperi vinete, verifică-le: să fie tari, grele, cu coaja netedă. Pot fi păstrate la frigider câteva zile, în sertarul pentru legume. Ţinute la temperatura camerei, se amărăsc.
La congelator rezistă până la şase luni. Vinetele se curăţă cu puţin timp înainte de preparare, pentru a evita înnegrirea; unii bucătari freacă vinetele cu sare şi le lasă să stea, 15 minute, pentru a evita gustul amar.
- 1 vânătă medie
- 100 g caşcaval
- 100 g bacon
- 2 ouă
- făină
- pesmet
- ulei
- sare
- piper.
Mod de preparare:
Se spală vânătă, se taie în felii subţiri şi se sărează. După ce se scurg bine, se aşază pe fiecare felie de vânătă câte o felie de caşcaval şi una de bacon. Se acoperă cu altă felie de vânătă, se fixează bine cu o scobitoare, apoi se tăvălesc prin făină, ou şi pesmet. Se rumenesc în ulei încins, pe ambele părţi. Se servesc cu o salată de sezon, după preferinţă.