Retete de post: Supa de linte
PrinteazaO reteta de supa de linte din: ceapa, ulei de masline, morcovi, telina, usturoi, oregano, dafin, busuioc, rosii, linte, apa, spanac, otet, sare si piper.
- o ceapa
- 60 ml ulei de masline
- 2 morcovi
- 2 tije de telina
- 2 catei de usturoi
- oregano
- o foaie de dafin
- busuioc
- 400 grame rosii
- 400 grame linte
- 2 litri apa
- 20 grame spanac
- 30 ml otet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o oala pentru supa incalzeste uleiul de masline. Adauga ceapa, morcovii si telina. Lasa -le la calit pana ceapa se inmoaie. Adauga usturoiul, foaia de dafin, oregano si busuioc. Amesteca si lasa pe foc cateva minute.
Adauga lintea, apa si rosiile. Lasa pe foc pana da in clocot. Da apoi focul mai mic si lasa supa pe foc timp de o ora. Inainte de a servi, adauga in supa spanacul si lasa cateva minute. Adauga apoi otetul. Asezoneaza cu sare si piper.
Supa de linte de post se serveste calda. O mai poti servi si cu crutoane.
Supa de linte
Pofta buna!