Risotto in vin
PrinteazaO reteta din risotto in vin din: orez, unt, ciuperci, ardei gras, stafide, nuci, alune, fileuri de ansoa, vin alb, sare, piper, smantana si salata.
- 2 cani de orez bob cu bob
- 1 lingura cu unt
- 300 g ciuperci
- 1 ardei gras
- 1 lingura stafide
- 1 lingura de nuci pisate
- 1 lingura de alune
- 2-3 fileuri de ansoa
- 2 cani de vin alb
- sare
- piper
pentru decor:
- smantana
- salata
Mod de preparare:
Toci legumele şi le înăbuşi puţin în untul topit cu un praf de sare, să se înmoaie mai repede. Adaugi peştele, orezul şi amesteci bine până devine sticlos, apoi adaugi nucile, stafidele şi piperul măcinat.
Torni vinul, puţin câte puţin, iar când orezul înghite tot vinul, adaugi din nou, amestecând continuu. Când ai terminat de adăugat tot vinul, pui alunele, laşi 2-3 minute şi serveşti preparatul fierbinte cu smântână şi salată.
Risotto in vin
Pofta buna!