Retete delicioase: Dulceata de agrise
PrinteazaSe spală 1 kg agrişe roşii, se curăţă şi se amestecă intr-o cratiţă cu 500 g zahăr gelifiant şi sucul de la 1/2 lămâie. Se pasează şi se lasă să se odihnească cca 20 min. Se dă compoziţia într-un clocot şi se lasă să mai clocotească cca 3 min. amestecând; se ia spuma care apare la suprafaţă.
Se face apoi proba dulceţei: se pune pe o farfurie o linguriţă de dulceaţă; se lasă să stea câteva secunde; dacă nu se întăreşte, dulceaţa trebuie să mai fiarbă încă 1-2 min.
Dacă se întăreşte, se înglobează 6 cl rom şi dulceaţa se toarnă în borcane; se închid ermetic şi se lasă să stea pe capace cca 10 min. Se întorc apoi şi se lasă să se răcească.
Dulceata de agrise
Pofta buna!