Melci cu scortisoara

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de melci cu scortisoara din: faina, oua, lapte, zahar, unt, drojdie, sare, unt, zahar brun, scortisoara, faina, crema de branza, zahar pudra si zahar vanilat.

Ingrediente:Melci cu scortisoara

  • 500 g făină
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte călduţ
  • 100 g zahăr
  • 80 g unt
  • 1 pliculeţ cu drojdie uscată
  • sare

pentru umplutura:

  • 100 g unt
  • 200 g zahăr brun
  • 1 lingură cu scorţişoară
  • 1 lingură rasă cu făină

 

pentru glazura:

  • 100 g unt
  • 100 g cremă de brânză
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 pliculeţ cu zahăr vanilat

 

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amestecă drojdia cu o lingură cu zahăr şi subţiază cu laptele. Frea­că ouăle cu restul de zahăr şi untul până devine cremă.

Toarnă laptele cu drojdia, pune un praf de sare şi făina cernută. Amestecă/frămân­tă până obţii un aluat elas­tic. Lasă la crescut o oră.

Intinde o foaie de 0,5 cm grosime şi unge cu amestecul pentru umplutură pre­gătit anterior. Strânge sub formă de rulou şi taie-le cu o aţă. Aşază-le pe o tavă tape­tată cu hârtie de copt.

Lasă să mai crească, apoi dă la cuptorul încins 15-20 de minute. Pentru glazură, amestecă toate ingredientele şi toarnă pes­te melcii fierbinţi.

Melci cu scortisoara

Melci cu scortisoara

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.