Pappardelle aromate cu ciuperci
PrinteazaO reteta de pappardelle aromate cu ciuperci din: pappardelle cu oua, ciuperci, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, busuic, usturoi, ceapa, sare si piper.
- 300 g pappardelle cu ouă proaspete
pentru asezonare:
- 250 g ciuperci champignon
- 50 g roşii cherry
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 4 frunze de busuioc
- 1 căţel de usturoi
- 1 ceapă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală bine ciupercile pentru a îndepărta orice urmă posibilă de pământ şi apoi taie-le în feliuţe. Taie ceapa mărunt, spală şi taie roşiile cuburi mici. încinge uleiul de măsline în- tr-o tigaie şi prăjeşte în el ceapa, adăugând la sfârşit usturoiul întreg. Scoate căţelul de usturoi când s-a rumenit, fară să se înnegrească.
Adaugă roşii şi 2 frunze de busuioc. Fierbe câteva minute şi condimentează cu sare şi piper, după gust. Adaugă ciupercile şi fierbe totul circa 10 minute, la foc mic.
Fierbe pastele al dente într-o oală cu apă clocotită, cu un praf de sare. Scurge-le bine şi pune-le în tigaia cu ciuperci, amestecându-le bine cu sosul .
După ce ai amestecat bine pappardellele cu ciupercile, adaugă celelalte frunze de busuioc tocate şi serveşte-le imediat, fierbinţi.
Pappardelle aromate cu ciuperci
Poftă bună!