Pappardelle aromate cu ciuperci

Printeaza

O reteta de pappardelle aromate cu ciuperci din: pappardelle cu oua, ciuperci, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, busuic, usturoi, ceapa, sare si piper.

Ingrediente:Pappardelle aromate cu ciuperci

  • 300 g pappardelle cu ouă proaspete

pentru asezonare:

  • 250 g ciuperci champignon
  • 50 g roşii cherry
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 4 frunze de busuioc
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală bine ciupercile pentru a îndepărta orice urmă posibilă de pământ şi apoi taie-le în feliuţe. Taie ceapa mărunt, spală şi taie roşiile cuburi mici. încinge uleiul de măsline în- tr-o tigaie şi prăjeşte în el ceapa, adăugând la sfârşit usturoiul întreg. Scoate căţelul de usturoi când s-a rumenit, fară să se înnegrească.

Adaugă roşii şi 2 frunze de busuioc. Fierbe câteva minute şi condimen­tează cu sare şi piper, după gust. Adaugă ciupercile şi fierbe totul circa 10 minute, la foc mic.

Fierbe pastele al dente într-o oală cu apă clocotită, cu un praf de sare. Scurge-le bine şi pune-le în tigaia cu ciuperci, amestecându-le bine cu sosul .

După ce ai amestecat bine pappardellele cu ciupercile, adaugă celelalte frunze de busuioc tocate şi serveşte-le imediat, fierbinţi.

Pappardelle aromate cu ciuperci

Pappardelle aromate cu ciuperci

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.