Paine cu nucă şi sirop de arţar

Printeaza

O reteta de paine cu nuca si sirop de artar din: faina cu praf de copt, unt, siropd e artar, ou, lapte degresat, esenta de vanilie si nuci prajite. Există dovezi conform cărora nucile nesărate ar contribui la scăderea tensiunii arteriale.

Nucile si alunele conţin în genere grăsimi mononesaturate benefice pentru organism şi sunt bogate în fibre. Nucile sunt în mod special sănătoase pentru inimă: ele conţin acid alfa- linoleic, o grăsime omega-3 care ar putea micşora riscul unui atac de cord, şi acid elagic, un compus anti­oxidant. Nucile se păstrează în locuri răcoroase si uscate sau în frigider.

Ingrediente:Paine cu nucă şi sirop de arţar

  • 285 g făină cu praf de copt
  • 85 g unt moale
  • 250 g sirop de arţar
  • 1 ou, bătut uşor
  • 1 cutie lapte praf degresat
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 55 g nuci prăjite şi măruntite

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C (poziţia 4). Se unge o tavă de cozonac de 23 x 13 cm cu puţin ulei de măsline. Se pune făina într-un castron mare şi se face o adâncitură la mijloc.

Intr-un castron mediu se freacă untul cu o lingură de lemn până se face spumă; se adaugă siropul. Se încorporează ouăle, apoi laptele şi esenţa de vanilie. Se toarnă compoziţia în adâncitura din făină şi se amestecă până la încorporarea făinii. (Nu se amestecă mai mult; nu e nici o problemă dacă au rămas câteva cocoloaşe.) Se amestecă nucile.

Se nivelează aluatul în tavă. Se coace 50 de minute sau până când se rumeneşte şi dacă se înţeapă în mijloc cu o scobitoare, aceasta rămâne curată. Dacă pâinea se rumeneşte prea repede, se acoperă cu folie de aluminiu (cu partea lucioasă în sus) în ultimele 15 minute de copt.

Se răceşte în tavă, pe un suport de sârmă, 10 minute. Se răstoarnă pe suportul de sârmă şi se lasă să se răcească complet. Pentru o aromă diferită, se pot folosi nuci pecan prăjite sau migdale prăjite. De asemenea, se obţine o aromă delicioasă cu esenţă de migdale în loc de esenţă de vanilie.

Pâine cu nucă şi sirop de arţar

Paine cu nucă şi sirop de arţar

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.