Cupa de inghetata Chevalier
PrinteazaO reteta de cupa de inghetata chevalier din: zahar, unt, gem de zmeura, suc de smeura, smeura, suc de lamaie, vanilie, cimet, frisca si ciocolata rasa.
Ingrediente:
- 4 linguri de zahăr
- 2 linguri de unt
- 1 ceaşcă de gem de zmeură
- 1 pahar de suc de zmeură
- 400 gr zmeură proaspătă
- suc de lămâie
- vanilie
- cimet
- 1 pahar de frişcă
- 1 lingură de ciocolată rasă
Mod de preparare:
Zahărul îl topim în vas, adăugăm şi amestecăm, aşteptând să capete o culoare aurie. Adăugăm apoi gemul şi sucul de zmeură. Din aceste ingrediente preparăm un sos în care punem zmeura proaspătă.
Condimentăm cu sucul de lămâie, vanilia cimetul şi gemul de zmeură şi lăsăm să se răcească. Zmeura nu o fierbem, ci o lăsăm ca să rămână fiecare fruct întreg. Servim în vas frişca bătută, puţină îngheţată de vanilie, mesa de zmeură, încă puţină frişcă şi la sfârşit presărăm ciocolata rasă.
Poftă bună!