Pizza cu scoici 

Printeaza

Pizza cu scoici din: pasta de tomate, scoici, crabi, mozzarella, vin, ulei de masline, amestec de mirodenii, faina de grau, drojdie uscata, ulei vegetal si sare.

Ingrediente:Pizza cu scoici

  • 250 g pasta de tomate
  • 500 g scoici
  • 100 g bastonase de crabi sau file de crabi
  • 100 g mozzarella
  • 1/2 de pahar vin alb
  • ulei de masline
  • amestec de mirodenii

Pentru aluat:

  • 175 g faina de grau
  • o lingurita drojdie uscata
  • o lingura ulei vegetal
  • 1/4 lingura de sare

 

Mod de preparare:

Se amesteca faina cu sare si cu drojdia. Se adauga 150 g de apa calda, ulei. Se framanta aluatul si se lasa 5-10 minute. Aluatul se pune intr-un vas uns cu ulei si se lasa 45 de minute intr-un loc cald.

Cand a crescut in volum de doua ori, se intinde intr-un blat si se unge cu ulei.

Peste midii se toarna vin si se pun la foc mic timp de 5-7 minute. Crabii se taie felioare, cascavalul – cubulete mici. Aluatul se acopera cu un strat de pasta de tomate, deasupra se pun midiile, maslinele si cascavalul. Se presara cu praf de pizza si se stropeste cu ulei.

Se coace in cuptor timp de 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.