Prajitura cu gem si scortisoara

Printeaza

Prajitura cu gem si scortisoara din: faina, zahar, unt, ou, scortisoara, praf de copt, gem de capsune.

Ingrediente:Prajitura cu gem si scortisoara

  • 250 g faina
  • 160 g zahăr pudra
  • 100 g unt
  • un ou
  • 1/2 linguriţă zahăr vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • o lingurita praf de copt
  • un praf sare
  • un borcan de 340 g gem de capsune

 

Mod de preparare:

Se topesc 35 g unt si se amestecă apoi cu 55 g făină, 60 g zahăr pudră si scorţisoara. Se amestecă bine si se dă la rece. Restul untului se amestecă cu oul si restul de zahăr. Se adaugă făina, praful de copt, sarea si vanilia.

Se amestecă si se toarnă aluatul într-o tavă de copt unsă cu unt. Se pune gemul si apoi fie se presară amestecul de la punctul 1, fie se trece prin răzătoare.

Se coace 40 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.