File de crap la cuptor cu usturoi
PrinteazaFile de crap la cuptor cu usturoi din: file de crap, smantana, usturoi, lamaie, sare, piper, ulei.
- 800 g file de crap
- 300 ml smântână de gătit
- 2 căţei de usturoi
- zeama de la 1/2 lămâie
- sare
- piper
- ulei
- verdeaţă
Mod de preparare:
Spală peştele, zvântă-l şi asezonează-l cu sare şi piper. Rumeneşte-l pe ambele părţi într-o tigaie nonaderentă, în puţin ulei.
Scoate-l şi aşază-l într-o tavă.
In aceeaşi tigaie, căleşte usturoiul, adaugă smântână şi zeama de lămâie. După ce dă în clocot, toarnă amestecul peste peşte şi dă-l la cuptor până se rumeneşte.
Serveşte preparatul cu decor de verdeaţă.
Pofta buna!