Sufleu turcesc cu carne tocata de vita

Printeaza

O reteta de sufleu turcesc cu carne tocata de vita si ou, pesmet, oragano tocat, sare, piper, boia de ardei, ceapa, usturoi, ulei de masline, lipie, iaurt, galbenusuri, rosii, si branza telemea

Ingrediente:Sufleu turcesc cu carne tocata de vita

  • 400 g carne tocată de vită
  • 1 ou
  • 3 linguri pesmet
  • 1 lingură oregano tocat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 300 g lipie
  • 500 g iaurt cremos (10% grăsime)
  • 2 gălbenuşuri
  • 1/2 linguriţă boia de ardei iute
  • 200 g roşii cherry
  • 50 g brânză telemea, rasă

 

Mod de preparare:

Frământaţi carnea tocată cu oul, pesmetul, ore­gano şi mirodeniile. Tocaţi ceapa şi 1 căţel de usturoi cubule­ţe, apoi încorporaţi-le în amestecul de carne tocată. Formaţi 20 de chifteluţe şi prăjiţi-le circa 10 minute în 3 linguri de ulei.

Ungeţi forma de sufleu cu usturoiul rămas. Tăiaţi lipia cu­buri şi prăjiţi-o circa 4 minute în forma de sufleu. Incingeţi cuptorul la 180°C. Amestecaţi iaurtul, gălbenuşurile, 2 linguri ulei şi mirodeniile.

Tăiaţi roşiile în jumătate şi puneţi-le pes­te lipie împreună cu chifteluţele. Turnaţi deasupra sosul de iaurt, presăraţi brânza şi coaceţi sufleul 15-20 de minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.