Reteta zilei: Gratin de cartofi cu telina

Printeaza

Gratin de cartofi cu telina din: cartofi, cartofi dulci, telina, unt, curry, turmeric, coriandru, chili, ceapa, sare, piper, smantana, lapte, patrunjel.

 

Ingrediente: 

  • 450gr cartofi
  • 275gr cartofi dulci
  • 175gr telina
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurica curry
  • 1 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 1 lingurita chili
  • 3 cepe, tocate
  • sare si piper
  • 150ml smantana lichida
  • 150ml lapte
  • patrunjel, tocat

 

Mod de preparare:

Curatati si feliati subtire cartofii, cartofii dulci si telina.

Asezati intr-un bol cu apa rece.

Gratin de cartofi cu telina

Preincalziti cuptorul la 180C. Incalziti jumatate din cantitatea de unt, adaugati curry, turmeric, corianddru si jumtata din cantitatea de chili.

Gatiti 2 minute. Scurgeti bine legumele, uscati cu servetele si adaugati inapoi in bol, pe care l-ati sters intre timp.

Adaugati ceapa si condimentele calde si amestecati.

 

Gratin de cartofi cu telina
Aranjati apoi intr-un vas termorezistent.

Amestecati smantana cu laptele si adaugati in vas, apoi presarati restul de chili si asezonati cu sare si piper.

Acoperiti cu hartie de copt si dati la cuptor pentru 45 de minute.

Indepartati hartia, adaugati restul de unt si mai dati la cuptor inca 50 de minute.

Gratin de cartofi cu telina
Serviti gratinul presarati cu patrunjel.

Gratin de cartofi cu telina

Gratin de cartofi cu telina

Gratin de cartofi cu telina

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Gratin de cartofi cu spanac

Gratin de cartofi cu spanac din: usturoi, ceapa verde, smantana, lapte, spanac, branza cheddar, nuci de pin, sare, piper. Ingrediente:  450 g cartofi 1 catel de usturoi, tocat 3 fire ceapa verde, tocata 150 ml smantana 250 ml lapte 225 g spanac 115 g branza cheddar, rasa 40 g nuci de pin sare si piper […]

 

Cartofi gratinati cu usturoi si nucsoara

Cartofi gratinati cu usturoi si nucsoara din: cartofi, cascaval, ou, smantana, usturoi, nucsoara, unt, sare, piper. Ingrediente: un kg cartofi 50 g caşcaval ras un ou 200 ml smântână de gătit un praf nucşoară un căţel usturoi 20 g unt sare piper   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi de coajă şi spălaţi se taie fetii […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.