Picior de miel dezosat

Printeaza

Picior de miel dezosat din: vin, otet, ulei, mustar, rozmarin, usturoi, picior de miel.

Ingrediente:Picior de miel dezosat

  • 175 ml vin roşu sec
  • 50 ml oţet din vin roşu
  • 125 ml ulei de măsline extravirgin
  • 5 linguri muştar de Dijon cu boabe mari
  • 25 g ierburi la alegere (rozmarin, busuioc, cimbrişor, oregano, pătrunjel)
  • 6 crenguţe de rozmarin proaspăt
  • 2 căţei mari de usturoi
  • 1 picior de miel (2-2,5 kg), dezosat
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Primele şapte ingrediente se jnărunţesc într-un blender, cam 3 minute, până devin o pastă.

Se îndepărtează surplusul de grăsime, pentru a o împiedica să ia foc pe grătar. Carnea se aşază într-un vas de sticlă Marinata se toarnă peste carne, întorcând bucata, pentru a fi acoperită pe toate părţile.

Se acoperă şi se lasă la rece cel puţini 8 ore. Carnea se întparce o dată sau de douiă ori, pentru a se pătrunde bine. Se aduce la temiperatura camerei cu 2 ore înainte de a fi gătită.

Carnea se scoate din marinată, se sărează şi se piperează bine, fpe toate părţile.

Se frige la grătar, cam 20 de minute, întorcând-o din când în când, până este rumemă şi crocantă în exterior, după care se aşază pe un platou, se acoperă cu folie şi se lasă 5-10 miniute, înainte de a fi servită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.