Ciuperci la wok

Printeaza

Ciuperci la wok din: ciuperci, piept de pui, morcovi, ardei, pastarnac, telina, ceapa, usturoi, faina, vin, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Ciuperci la wok

  • 500 g ciuperci
  • 1 piept de pui
  • 2 morcovi
  • 2 ardei graşi
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină
  • 2 cepe
  • 6-8 căţei de usturoi
  • 1 lingură cu făină
  • 1 pahar cu vin alb
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Căleşte în wok cu puţin ulei legumele tăiate, mai puţin ciupercile. După ce s-au înmuiat, adaugă pieptul de pui tăiat felii şi lasă până prinde o crustă subţire.

Adaugă ciupercile tăiate, sărează şi piperează după gust. Pune un capac şi lasă să fiarbă înăbuşit 15 minute. Amestecă separat făina cu puţină apă şi adaug-o în wok peste tocană. Amestecă bine şi pune şi paharul cu vin.

Mai lasă să fiarbă pe foc mic 10-15 minute.

Serveşte cu verdeaţă tocată mărunt şi mămăliguţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.