Reteta zilei: Supa de ceapa cu paine prajita

Printeaza

Supa de ceapa cu paine prajita din: ceapa, ulei de masline, unt, supa, paine, sare, piper.

Supele de ceapă au fost populare cel puțin încă din epoca romană.  De-a lungul istoriei, au fost văzute ca hrană pentru oamenii săraci, deoarece ceapa era din belșug și ușor de cultivat.

Versiunea modernă a acestei supe își are originea în Paris, Franța, în secolul al XVIII-lea, făcută din bulion de vită și ceapă caramelizată.

Rețetele pentru supa de ceapă variază foarte mult: Deși lichidul este de obicei bulion de carne, poate fi pur și simplu apă. Se poate adăuga lapte. Poate fi îngroșat cu ouă sau făină. Poate fi gratinat sau nu.

 

Ingrediente: 

  • 4 cepe
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri unt
  • 900ml supa
  • 4 felii paine
  • 40-50 branza gruyere sau cheddar, rasa
  • sare si piper

 

 

 

Mod de preparare:

Curatati si tocati ceapa. Incalziti uleiul si untul intr-o oala.

Adaugati ceapa si gatiti cateva minute, amestecand constant, sa nu se lipeasca.

Reduceti focul la mic si gatiti 45-60 de minute, amestecand frecvent.

supa_de_ceapa_cu_paine_prajita
Incorporati apoi supa si asezonati, dupa gust.

Acoperiti partial cu un capac si mai gatiti 30 de minute amestecand ocazional.

Asezonati cu sare si piper.

supa_de_ceapa_cu_paine_prajita_02
Prajiti painea.

Puneti supa in boluri, adaugati paine si presarati branza si piper.

Serviti imediat.

supa_de_ceapa_cu_paine_prajita_03

Supa de ceapa cu paine prajita

supa_de_ceapa_cu_paine_prajita_03

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

 

Supa de ceapa si cascaval

Supa de ceapa si cascaval din: ceapa, faina, supa de pui, sare, bagheta, piper, zahar, ceapa, unt, cascaval. Ingrediente: 4-5 cepe 1 lingură făină 1l supă de pui sare 1/2 baghetă piper 1 legătură ceapă verde 2-3 linguriţe zahăr 90 g unt caşcaval ras (pentru crutoane)   Mod de preparare: Cureţi cepele şi le tai […]

 

Supa de ceapa cu telina

Supa de ceapa cu telina din: ceapa, morcov, patrunjel, telina, pastarnac, ulei, faina, crutoane, sare. Ingrediente: 3 cepe 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină mică 1 păstârnac 3 linguri de ulei 1 lingură de făi­nă crutoane sare   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie solzişori, se căleşte în ulei şi se […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.