Supă franțuzească de ceapă – reteta usor de preparat

Printeaza

Supă franțuzească de ceapă din: ceapa, usturoi, faina, vin alb, supa de vita, sos worcestershire, dafin, cimbru, sare, piper, bagheta, ulei de masline, branza gouda.

Supele de ceapă au fost populare cel puțin încă din epoca romană.  De-a lungul istoriei, au fost văzute ca hrană pentru oamenii săraci, deoarece ceapa era din belșug și ușor de cultivat.

Versiunea modernă a acestei supe își are originea în Paris, Franța, în secolul al XVIII-lea, făcută din bulion de vită și ceapă caramelizată.

Rețetele pentru supa de ceapă variază foarte mult: Deși lichidul este de obicei bulion de carne, poate fi pur și simplu apă. Se poate adăuga lapte. Poate fi îngroșat cu ouă sau făină. Poate fi gratinat sau nu.

retete

Ingrediente:

  • 7-8 cepe, tocate marunt
  • 5 catei de usturoi, tocat
  • 3 linguri faina
  • 1 pahar vin alb
  • 1 l supa de vita
  • 1 lingura sos worcestershire
  • 1 frunza dafin
  • 4-6 crengute cimbru, legate
  • sare si piper, dupa gust
  • 1 bagheta, feliata
  • ulei de masline
  • gouda rasa

 

 

Mod de preparare:

Topiti untul si gatiti ceapa pana se caramelizeaza, amestecand frecvent. Adaugati usturoi si mai gatiti 2 minute.

Incorporati faina si gatiti inca 10 minute, amestecand sa evitati cocoloasele.

Adaugati vinul si amestecati bine pana se omogenizeaza.

Adaugati restul ingredientelor si gatiti 15-20 de minute. Asezonati cu sare si piper, dupa gust.

Ungeti bagheta cu ulei, presarati branza si dati la cuptor cateva minute pe fiecare parte sa se topeasca branza.

Serviti supa calda cu felii de bagheta cu branza.

 

 

 

Pofta buna!

 

Cum se prepara Supa frantuzeasca de ceapa cu branza gratinata:

 

 

Pofta buna!

 


poate iti place si:

Supă de ceapă cu friganele

O reteta savuroasa de supă de ceapă cu friganele din: ceapa, unt, ulei vegetal, boia, sare, piper, bagheta, sos de rosii si mozzarella. Ingrediente: 4 cepe 1/2 pachet de unt 2-3 linguri cu ulei vegetal boia dulce sare piper pentru friganele: 1 bagheta alba sos de rosii mozzarella rasa   Mod de preparare: Toacă mărunt […]

 

Supă de ceapă şi porumb

Supă de ceapă şi porumb din: ceapa, margarina, faina, sare, piper negru, boabe de porumb, morcovi, galbenus, supa de vita, lapte, patrunjel verde, cascaval. Ingrediente: 3 cepe 50 g margarina 30 g faina sare piper negru macinat 150 g boabe de porumb dulce 2-3 morcovi 1 galbenus 700 ml supa de vita 150 ml lapte […]

 

Supa de ceapa cu paine prajita din: ceapa, paine, cascaval, untura de pasare, supa de pasare, faina, sare, piper. Ingrediente: 6 cepe mari 8 felii de paine 150 g cascaval ras 50 g untura de pasare 1,200 l supa de pasare o lingura faina sare piper   Mod de preparare: Se taie ceapa peştişori şi […]

 

Supa de ceapa cu parmezan

Reteta zilei: Supa de ceapa cu parmezan

Supa de ceapa cu parmezan din: ceapa, unt, ulei de masline, sare, usturoi, supa de vita, vin rosu, sos worcestershire, zahar, piper, bagheta, parmezan, branza. 5 cepe, taiate felii subtiri 2 linguri unt 1 lingura de ulei de masline 1 lingurita de sare 2 catei de usturoi 4 cesti supa vita 1/4 ceasca de vin […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.