Retete de Craciun: Tocanita de ciupercute
PrinteazaRetete de Craciun: Tocanita de ciupercute din: ciuperci, ceapa, cartofi, morcovi, ulei, sare, piper, dafin.
- 500 g ciuperci de cultură
- 2-3 cepe mari
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 2 linguri cu bulion
- 1 ceaşcă mică de ulei
- sare
- piper boabe
- 1 foaie de dafin
Mod de preparare:
Curăţaţi ciupercile de frunze şi nisip, rupeţi codiţele şi îndepărtaţi partea care a stat în pământ. Spălaţi ciupercile sub jet de apă sau în 2-3 ape călduţe.
Treceţi cu mâna uşor peste lamelele ciupercilor, lăsaţi-le în sită să se scurgă. Tocaţi ciupercile şi codiţele lor, lăsaţi-le acoperite cu puţină sare într-un castron mai mare.
Curăţaţi ceapa, tocaţi-o peştişori şi căliţi-o în ulei cald îndoit cu apă. Lucraţi cu vasul acoperit. Când ceapa a devenit transparentă, puneţi tocătura de ciuperci peste ceapă.
Lăsaţi să fiarbă împreună cu 20 min, adăugaţi bulionul de roşii, piper boabe, frunza de dafin, cartofii şi morcovii care au fiert 20 min separat.
Tocătura mai fierbe 10 min, stingeţi focul. Serviţi mâncarea caldă, cu mămăligă caldă sau rece, lângă vin alb dulceag.
Pofta buna!